امامزاده احمد

امام زاده احمد سنقر

    درباره امامزاده احمد

    امامزاده احمد یکی از جاذبه‌های مذهبی و بناهای تاریخی در شهر سنقر است که دارای پیشینه‌ای طولانی می‌باشد و برخی از کارشناسان، بنای این زیارتگاه را قدیمی‌تر از بافت سنقر امروزی می‌دانند.

    بنای زیارتگاه در داخل شهر سنقر بوده و بین خیابان‌های فرمانداری و آیت‌ الله خامنه‌ای محصور است؛ در نتیجه دو ورودی دارد که از سمت شرق و جنوب، به ترتیب به این دو خیابان باز می‌شوند.

    بزرگان و کارشناسان امور دینی، امامزاده احمد را فرزند اما‌م محمد باقر (ع) یا دست کم نوه ایشان می‌دانند که همراه با خانواده و در نتیجه آزار و اذیت دشمنانش که منتسبین خلفا بوده‌اند، به منطقه نیزاری در سنقر هجرت می‌کند و تا زمان وفات در همین مکان می‌ماند.

    پلان بنای امامزاده احمد به شکل مستطیل و در جهت شمالی‌ – جنوبی ساخته شده است؛ دارای صحن حرم در بخش شمالی و صحن جنوبی است که صحن اصلی آن با گنبدی آجری و بزرگ مسقف شده است.

    پیرامون صحن حرم با رواق‌های شصت متری احاطه شده که رواق جنوبی آن به یک ایوان و یک ورودی باز می‌شود؛ صحن جنوبی یا حیاط امامزاده نیز بزرگ بوده و نزدیک به سیصد متر مربع مساحت دارد و در گوشه‌ای از آن بنای تازه‌ای در دو طبقه ساخته‌اند که بخش اداری و مراکز فرهنگی‌ – آموزشی در آن قرار دارند.

    بنای اصلی زیارتگاه متعلق به اوایل دوره صفوی بوده که در چند مرحله مرمت و بازسازی کلی و جزیی شده است؛ این زیارتگاه به دلیل انتساب به فرزند امام محمد باقر، در نزد اهالی منطقه از احترام و قداست بالایی برخوردار است و همه‌ ساله در ایام مذهبی محل تجمعات و اجرای مراسمات مذهبی است.

    از آثار جانبی این مکان تاریخی و مذهبی باید به دو سنگ‌ نوشته به خط کوفی اشاره کرد که امروزه در ورودی اصلی حرم نگهداری می‌شوند؛ یکی از این سنگ‌ نوشته‌ها شامل دو زیارت نامه است و سنگ‌ نوشته دیگر شامل اشعاری در مدح امامزاده احمد و نیز احکام حکومتی است.

    افزون بر این موارد یک آجر نوشته قدیمی نیز در بنای زیارتگاه یافت شده که تزیین و نوشته‌های آن محصول دست هنرمند بزرگی به نام محمود ترکمن است.

    مشاهده بیشتر

     امامزاده‌ احمد کجاست؟

    بارگاه امامزاده احمد در مرکز شهر سنقر و در بافت قدیمی این شهر بنا شده است بنابراین دسترسی به این جاذبه مذهبی مانند دیگر جاذبه‌های شهری بوده، برای رفتن و بازدید از این زیارتگاه باید به شهرستان و شهر سنقر سفر نمایید.

    فاصله و زمان مورد نیاز برای رفتن از برخی از نقاط به شهر سنقر به شرح زیر است:

    • فاصله شهر صحنه تا زیارتگاه امام‌ زاده احمد پنجاه کیلومتر و پنجاه دقیقه است.
    • فاصله میراث بیستون تا بارگاه امام‌ زاده احمد شصت کیلومتر و یک ساعت است.
    • فاصله شهر کنگاور تا بارگاه امام‌ زاده احمد شصت‌ ‌و پنج کیلومتر و یک ساعت است.
    • فاصله شهر کرمانشاه تا زیارتگاه امام‌ زاده احمد نود ‌و پنج کیلومتر و یک ‌ساعت‌ و نیم است.

    مکان های مهم نزدیک به امام زاده احمد

    شهرستان و شهر سنقر به دلیل قدمت تاریخی از یک سو و اقلیم و آب‌ و هوای مناسب از سوی دیگر یکی از مسیرهای گردشگری اصلی در استان کرمانشاه است و در جای‌ جای آن، جاذبه‌های متنوع گردشگری در حوزه‌های تاریخی، مذهبی و طبیعی‌ – تفریحی یافت می‌شود.

    برخی از این مکان‌های گردشگری که نزدیک به امامزاده احمد هستند به شرح زیر است:

    پیشنهاد کرمانشاه گشت در سفر به امامزاده احمد 

    به دلیل واقع بودن امام‌ زاده احمد در داخل شهر سنقر و به پیشنهاد کرمانشاه گشت، بازدید کنندگان و گردشگران می‌توانند برنامه بازدید از بقعه مالک را نیز در برنامه خود بگنجانند؛ بقعه مالک نیز در داخل شهر سنقر و در فاصله نزدیکی از امامزاده احمد واقع شده است.

    از طرفی امام‌ زاده احمد در بافت قدیم شهر و در جوار بازار سنقر واقع شده است که گردشگران می‌توانند از بازار سنتی سنقر نیز بازدید نمایند؛ توصیه می‌شود که از ورودی اصلی داخل زیارتگاه شوید چرا که ورودی دیگر کوچک‌تر و داخل کوچه‌ها باریک بوده و رفت‌ و آمد از آن به امامزاده احمد راحت نیست.

    اقامتگاه های سنقر

    گالری تصاویر امامزاده احمد

    امامزاده احمد روی نقشه

    ×