غار پرآو

غار پرآو

    درباره ی غار پرآو

    اگر از رشته‌ کوه بیستون به سمت رشته‌ کوه طاق‌ بستان آغاز به کوه‌ پیمایی کرده باشید، زمانی که در مسیر خود تقریباً به بینابین این دو رشته‌ کوه عظیم رسیده باشید، در میدانی وسیع و طبیعی به نام میدان په‌راو قرار خواهید داشت.

    در این نقطه چشم‌ اندازی از کوه په‌ راو را در بالاسر خود خواهید دید؛ سلسله‌ قله‌هایی با بیش از سه هزار پا ارتفاع و غار پراو در دامنه‌ی یکی از قله‌های آن به نام قله‌ی شیخ علی‌ خان پدیدار می‌شود.

    در زبان و ادبیات گردشگری ایران چنین جا افتاده است که لفظ «په‌راو» به دلیل پرآب بودن این غار است، که تلقی کاملاً غلط و اشتباهی است؛ وجه تسمیه‌ی نام غار به دلیل نام محلی منطقه‌ی آن است؛ به عبارت ساده‌تر، غار پراو نام خود را از نام کوه په‌ راو گرفته و آن هم نام خود را از نام کل منطقه‌ و میدان په‌ راو گرفته است.

    در این صورت لفظ «په‌راو» به معنای کناره یا لب آب بوده و ناظر به نزدیکی کل منطقه به آب است و نه به این دلیل که غار پر از آب است!

    غار پراو تا حدود چهل‌ پنجاه سال پیش رکورد بزرگ‌ترین غار عمودی جهان را داشت؛ یعنی در زمانی که به تازگی پیدا و اکتشاف شده بود؛ از آن زمان تا به امروز، البته غارهای عمود عمیق‌تری در دنیا کشف شده‌اند و رتبه‌ی نخستین را از غار په‌ راو گرفته‌اند؛ اما این داستان چیزی از ارزش طبیعی – ملی غار په‌راو کم نکرده است.

    غار پرآو یکی از مکان‌ها، جاذبه‌ها و سرمایه‌های بومی کرمانشاه و ملی ایران است؛ این غار به عنوان دومین اثر طبیعی استان کرمانشاه در ردیف آثار طبیعی و میراث ملی ثبت شده است که اهمیت و ارزش آن را نشان می‌دهد.

    غار پراو هنوز از نظر ارتفاع، در رقابت با غارهای مرتفع دنیا، مرتفع‌ترین غار تمام جهان است و نام «اورست غارها» را به آن داده‌اند. دهانه‌ی غار په‌ راو در ارتفاع سه هزار متری از سطح دریا و در نزدیکی ستیغ کوه شیخ علی‌ خان واقع شده است؛ این ارتفاع باعث برودت و سرمای زیاد هوا در خود غار په‌ راو و محیط پیرامونی و نیز موجب سردی آب موجود در آن است.

    غار په‌راو یکی از عجایب طبیعی در منطقه‌ی غرب ایران است؛ غاری در بالاترین نقطه‌ی کوهستانی ممکن که عمقی بیش از هفتصد متر دارد؛ آن هم غاری عمود، که طول مسیر یا دالان اصلی آن به بیش از یک‌ و نیم کیلومتر می‌رسد!

    بیش از بیست‌ و پنج‌ شش حلقه چاه فرعی دارد که همیشه سرشار و سرریز از آب سرد هستند، عمق عمیق‌ترین این چاه‌ها به چهل‌ و چند متر می‌رسد!

    آب سرد و همیشگی غار په‌ راو که پیوسته در غلیان است ناشی از سرچشمه‌های موجود در کوه‌های په‌راو، بیستون و طاق‌ بستان است و از طرفی نیز، برف‌گیر بودن منطقه و برف‌ بار بودن هوای آن، سفره‌هایی زیر زمینی و غنی از آب بسیاری را برای تأمین غار په‌ راو مهیا کرده است.

    هوای درون غار در گرم‌ترین حالت خود، هیچ‌گاه از چهار تا سه درجه‌ی منفی بالاتر نمی‌رود! و برودتی همیشگی و چند درجه زیر صفر را در بازدید از غار پراو تجربه خواهید کرد.

    غار په‌ راو را نخستین‌ بار در سال پنجاه‌ و یک شمسی، انگلیسی‌ها کاوش کردند؛ گروهی محقق و غار نورد که به سرپرستی جان میدلتون تا عمق بیش از هفت‌ صد و پنجاه متری رفتند و بعد از آن‌ها نیز یک گروه دیگر از غارنوردان سلطنتی بریتانیا، سعی در شکستن رکورد گروه قبلی را داشتند اما موفق نشدند.

    مشاهده بیشتر

    غار پرآو کجاست؟

    مسیر اصلی دسترسی به غار پرآو از مسیر روستای چالابه است و با توجه به نزدیکی آن به شهر کرمانشاه و نیز نزدیکی مسیر آن به مجموعه‌ بیستون و طاق‌ بستان به برخی از راه‌های دسترسی به غار په‌ راو می‌پردازیم:

    • از مجموعه‌ی تاریخی طاق‌ بستان تا غار پرآو سیزده کیلومتر و سی‌ و پنج دقیقه را باید طی نمود.
    • از بخش دینور در شهرستان سنقر تا غار پرآو باید هفتاد کیلومتر مسیر و هفتاد و پنج دقیقه زمان را طی کرد.
    • از میراث جهانی مجموعه بیستون تا غار پرآو چهل کیلومتر و پنجاه دقیقه مسافت و زمان را باید طی و سپری کرد.

    مکان های مهم نزدیک به غار پرآو

    غار په‌راو در رشته‌کوه‌های متصل به هم و پیوسته‌ی بیستون په‌ راو و طاق‌ بستان قرار دارد بنابراین به مجموعه‌های تاریخی و میراث‌های جهانی بیستون و طاق‌ بستان بسیار نزدیک است. بخشی از جاذبه‌هایی را که افزون بر غار پراو می‌توان از آن‌ها نیز بازدید نمود عبارت هستند از:

    پیشنهاد کرمانشاه گشت در سفر به غارپرآو

    غار په‌ راو را خطرناک‌ترین غار جهان، غار قاتل و صفاتی از این گونه، لقب داده‌اند! و این به دلیل سختی و دشواری طبیعی مسیر غار است که دست طبیعت، آن همه زیبایی و بکری را با این همه دشواری و خطر به هم آمیخته است بنابراین سامانه‌ کرمانشاه‌ گشت به گردشگران و غار نوردان توصیه‌ی اکید دارد که هیچگاه و به هیچ وجه تنهایی، غیرحرفه‌ای و بدون تجهیزات و راهنمای حرفه‌ای عزم ورود به غار پراو را نکنند!

    از نکات جالب در مورد غار په‌ راو خلق یک اصطلاح و ثبت آن در ادبیات غار نوردی دنیا بوده است؛ وقتی گروه سلطنتی در عمق هفت‌ صد و پنجاه‌ و یک متری غار په‌راو به بن‌ بست خوردند، از آن به بعد برای غارهایی که به آخر می‌رسند اصطلاح «په‌راوی شده» را به انگلیسی به کار می‌برند!

    اقامتگاه های کرمانشاه

    گالری تصاویر غار پرآو

    غار پرآو روی نقشه

    دیدگاه کاربران

    3 دیدگاه

    1. فرزاداحمدی گفت:

      بسیارزیبا

    2. فرزاداحمدی گفت:

      بسیارزیبا شگفت انگیز

    3. بردیا گفت:

      واقعا این غار ارزش دیدن داره❤️👌🏻
      سختی خودش داره و هیجان بیشتر👌🏻

    ×