سیده فاطمه

سیده فاطمه

    درباره سیده فاطمه

    سیده فاطمه در نزدیکی میدان آزادی (گاراژ) واقع شده است؛ این میدان بزرگترین، قدیمی‌ترین و امروزه مرکزی‌ترین نقطه شهری در شهر کرمانشاه است.

    ساختمان امروزی این بقعه متبرکه، که سازه قدیمی آن به صورت چهار طاقی بوده است، در سال هزار و دویست ‌و هفتاد و هشت قمری، بیش از یک ‌صد و بیست‌ و دو سال پیش و توسط «مصطفی قلی‌ میرزا» نامی فرزند «امام قلی‌ میرزا» عماد الدوله احداث و ساخته شده است.

    این عماد الدوله، همان والی معروف در غرب ایران و کرمانشاه بوده است؛ سازه ساخته شده به امر مصطفی قلی ‌میرزا، در سال‌های اخیر تخریب و زیر نظر اداره اوقاف استان کرمانشاه، ساختمانی آجری با معماری امروزی جای آن را گرفته است.

    از نکات برجسته‌ای که علاوه بر بقعه حضرت بی بی‌ فاطمه، این مکان را دارای اهمیت و جاذبه بیشتر کرده است، وجود مقبره‌های ویژه‌ای است که در آنجا هستند؛ از جمله مقبره سیدی بزرگ‌ قدر به نام «علی‌ ابوالحسن دینوری» که جد عموی مقام معظم رهبر است.

    سید ابوالحسن دینوری نماینده تبلیغی و مکتبی امام جواد (ع)، در دینور بوده که امروزه گستره وسیعی از بخش‌های کرمانشاه، اسلام آباد غرب، صحنه و… را در برمی‌گیرد.

    این سید بزرگوار در اواخر سده دوم هجری در مدینه زاده و به امر امام خویش، در اوایل قرن سوم هجری، در سن هشتاد و پنج سالگی به دینور مهاجرت کرد و تا زمان مرگ در دینور اقامت داشته، به تبلیغ و ترویج آداب دین مبین مشغول بوده است اما مقبره اصلی که متعلق به بی بی فاطمه (س) است، تاریخ وفات در سال شصت‌ و پنج قرن دوم هجری را بر خود دارد.

    بنابراین از این نظر که بی‌ بی فاطمه یا سیده فاطمه، از قدیسه‌ها و مسلمانان صدر اسلام و یکی از چهار فاطمه معروف (فواطم اربعه) بوده، هیچ شکی نیست؛ اما در اینکه آیا دختر امام موسی کاظم (ع) بوده است، اتفاق نظر در میان علمای تاریخدان اسلامی وجود ندارد؛ این بقعه شریفه در سال‌های اخیر در شمار مکان‌های ویژه قرار گرفته و به عنوان «قطب فرهنگی» ثبت شده است.

    مشاهده بیشتر

    سیده فاطمه کجاست؟

    سیده فاطمه به دلیل نزدیکی به میدان آزادی (گاراژ)، که بزرگترین و اصلی‌ترین میدان شهر کرمانشاه است، دسترسی آسانی دارد و رسیدن به بقعه مورد نظر از تمام نقاط شهر به نسبت ساده و محل بقعه آسان‌ یاب است.

    • فاصله از فرودگاه کرمانشاه تا بقعه بی بی فاطمه، نوزده کیلومتر و بیست دقیقه است.
    • فاصله از طاق بستان تا بقعه بی بی فاطمه، نه‌ و نیم کیلومتر و بیست‌ و پنج دقیقه است.
    • فاصله پایانه‌های مسافربری کاویانی و راه کربلا تا بقعه بی‌ بی فاطمه، به ترتیب هفت کیلومتر و سیزده دقیقه و چهار و نیم کیلومتر و یازده دقیقه است.

    مکان های مهم نزدیک به سیده فاطمه

    به دلیل قرار گرفتن بقعه در قسمت مرکزی شهر، مکان‌ها و جاذبه‌های گردشگری بسیاری در محدوده بقعه وجود دارند:

    پیشنهاد کرمانشاه گشت در سفر به سیده فاطمه

    بقعه بی‌ بی فاطمه یا همان سیده فاطمه در شهر کرمانشاه از اعتبار و احترام زیادی در بین مردم منطقه برخوردار است، چرا که به باور شیعیان یکی از قدیسین در مذهب تشیع و دین اسلام است.

    بنابراین از میان گردشگران به بانوان و دختران گردشگر پیشنهاد می‌شود که بازدید و زیارت از این مکان مقدس را در برنامه زیارتی خود قرار دهند؛ چرا که زنان و دختران با ایمان در کرمانشاه، از دیرباز به قداست، معصومیت و مستجاب‌ الدعوه بودن این بانوی آسمانی باور آورده، کرامات و معجزات زیادی را از محضر این بزرگ‌ بانو تجربه نموده‌اند.

    بقعه متبرکه سیده فاطمه از زیارتگاه‌ها و مکان‌های جذاب مذهبی در کرمانشاه است و به دلیل عشق وافری که بانوان مذهبی کرمانشاه و سایر شهرهای ایران، به قدیسه‌ها و معصومه‌های دینی خود دارند، این بقعه نیز، همچون حرم حضرت زینب (س)، بیشتر محل رجوع و زیارتگاه بانوان زائر است.

    اقامتگاه های کرمانشاه

    گالری تصاویر سیده فاطمه

    سیده فاطمه روی نقشه

    ×